GÅRDSCAFÉ

01

FIKA HOS OSS PÅ KOLÅSENGÅRDENS GÅRDSCAFÉ – Eller ta med vår fikakorg på utflykten

Hos oss, Elisabeth och Jan på Kolåsengården, finns alltid en anledning att sitta ner och njuta av goda smörgåsar och delikat kaffebröd. Allt är bakat här, råvarorna är ekologiska och så långt det går etiskt framställda, en del är odlat i vårt grönsaksland eller plockat i Kolåsens skogar. Kaffet kommer från Åre Kafferosteri där ansvarsfull hantering gentemot människorna och moder Jord är en självklarhet. Alla téer, utom en sort, kommer från Amanda på Te-centralen i Östersund och är ekologiska. Ett undantag från den ekologiska linjen är teblandningen ”Sir Williams” från Sibyllans kaffe-och tehandel i Stockholm – en tesort vars utsökta smak är starkt beroendeframkallande.

”Klimatsmart” är ett ord vi försöker leva upp till i allt vi gör.

Sommartid kan du sitta i trädgården och fika om vädrets makter visar sig från den goda sidan. Kyliga sommardagar eller andra årstider av kyligare slag finns möjlighet att sitta inomhus i butiken/verkstaden och känna värmen sprida sig från elden i järnkaminen. Bläddra i fjäll- och hantverkslitteratur eller tidskrifter eller sticka några varv på de blivande värmande filtarna till behövande spädbarn i flyktingläger runt om i världen. Eller bara känna lugnet som platsen utstrålar och låta axlarna sjunka några centimeter.

Se våra öppettider på Facebook eller ring!

Krocketspel och kubbspel finns att låna om ni är ett gäng som vill mäta era krafter och behöver sträcka på benen efter fikat. Barn, och för all del även vuxna, älskar att klappa våra fina Siberian Husky-hundar Naja och Rittakk och är man liten och lätt och det är vinter, kanske man kan få åka en kort tur i släden efter hundarna.

Vill du i stället ta med en fikakorg för en liten utflykt ner till Guldstranden, meditationsplatsen vid kapellet, hamnen eller någon annan plats, packar vi en sån till dig att ta med tillsammans med en filt att breda ut. Ved finns att ta med om man vill göra upp en eld vid vindskyddet vid Skvatthammaren. Vill du leta rätt på ett eget smultronställe för fikastunden finns det obegränsade möjligheter att ta sig ut i naturen här. Du kan hyra en cykel av oss och trampa iväg på en av skogsbilvägarna in mot Skäckerfjällen. En elcykel finns att hyra för den som behöver lite extra skjuts i uppförsbackarna. Ta med dig skidorna och gör en kortare eller längre skidtur. Ibland går det att åka långfärdsskridskor, fiska kan du göra nästan året runt, paddla kanot uppför Storvallsån (kanoter och båtar finns att hyra på Kolåsens Fjällhotell), snöskovandra, plocka svamp och bär.

Ge dig tid till att uppleva ”det lilla livet”.