GRÖNSAKS- OCH PLANTFÖRSÄLJNING

GRÖNSAKS OCH PLANTFÖRSÄLJNING

Inte bara bär och svamp finns i Kolåsen när den tiden kommer. Elisabets gröna fingrar, kombinerade med en god jordmån och skyddade lägen, får växtligheten i Kolåsen att frodas över förväntan. Blommande växter i rabatter och grödorna i växthusen eller trädgårdslanden är en fröjd att se! Elisabeth är en obotlig optimist som gärna provar grödor som enligt växtzonskartan inte kan växa här. Ett exempel på det är sparrisplantorna som klarat sig genom vintern och om det fortsätter så, kommer att kunna skördas om några år. Sparrisfestival i Kolåsen kanske? Och varför ska bara Sofiero slottsträdgård i Skåne ha en rhododendrondal? Här skapar vi en egen fjällvariant!

På våren drivs grönsaksplantor upp för utplantering och de som inte får plats här säljer vi. När det så är skördetid i grönsakslandet säljs en del av skörden så du kan smaka på fjällodlade grönsaker, något utöver det vanliga!

Olivplantor uppdragna från olivkärnor Elisabeth plockat på Oljeberget i Jerusalem finns också till salu liksom små hibiskusplantor från ett skott som togs från en underbar, rödblommande hibiskus i Nasaret en gång. En och annan pelargon eller någon annan krukväxt säljs också beroende på årstid och tillgång.