KOLÅSENS HANTVERK

Välkommen till Kolåsens Hantverk!

Den lilla fjällbyn Kolåsen ligger vid vägs ände vid foten av Skäckerfjällens naturreservat i Åre kommun. Där finns Kolåsens lappkapell och precis nedanför kapellet ligger vår gård och min verkstad/butik.

Färger och former i kapellet och den vackra naturen utanför, ger mig inspiration till mitt hantverk. Kolåsen-serien med kuddar, festmuddar, väskor, vantar och tröja utgör stommen.

De flesta av mina produkter kan du beställa via hemsidan.

Annars är du välkommen att göra ett besök i min verkstad och lilla butik! Här finns mer att köpa, t.ex. ett och annat som bara finns i ett exemplar, småslöjd, fårskinnsfällar, keramikmuggar, fjällitteratur, tennarmband, vykort.

Öppet så gott som alla dagar, men ring för säkerhets skull och kolla!

Man har oftast inte vägarna förbi Kolåsen, men det är ett fantastiskt utflyktsmål under alla årstider. Skäckerfjällens naturreservat kallas ibland för ”lilla Sarek” p.g.a. avsaknad av leder (finns bara en). Turskidåkning, toppturer, långfärdsskridskoåkning ( ibland), fiske, bad, fjällvandring, bär- och svampplockning, skogsvandring, paddling… Och går man i giftastankar är kapellet så himla fint för en vigsel.

För mer information om Kolåsens hantverk, klicka här.